Wella Chariad

Chinli®/TuiNa massage

TuiNa (spreek uit twie na) betekent letterlijk “duw en pak”. Tuina is een vorm van lichaamsmassage. Deze massagevorm is in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde. De Chinese visie, ziet de mens als geheel. En maakt geen onderscheidt tussen lichaam en geest. Een energetisch geheel waarbij klachten en of ziektes voortkomen vanuit een onbalans van het energetisch systeem. Vaak veroorzaakt door, zoals men dat noemt, blokkades of stagnaties. Hierdoor kan de Qi (levensenergie) niet vrijelijk stromen en worden b.v. afvalstoffen niet goed afgevoerd waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Ik ben afgestudeerd Chinli® TuiNa masseur. Deze variant is speciaal ontwikkelt voor Nederland, en combineert de Traditionele Chinese Geneeskunde met technieken en kennis uit de Westerse natuurgeneeskunde. Bij de massage maak ik gebruik van verschillende technieken. Hierdoor wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. De Qi-stroom (lichaamseigen energie) wordt in beweging gebracht en kan weer vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen. Als deze in balans is voel je meer ontspannen en vol levenskracht.

Door een Tuina massage is het mogelijk een disbalans in het lichaam op te heffen. Hierdoor ontstaat een beter algemeen welbevinden. Chinli®-Tuina Massage kan helpen bij herstellen van balans en evenwicht.

NEK, SCHOUDER & RUG MASSAGE

Deze behandeling van de nek, schouders en rug is een fijne manier om te ontspannen, om alle opgebouwde stress kwijt te raken,de spieren los te maken en pijn te verminderen.

AromaTouch™ behandeling

De AromaTouch™ techniek werkt met essentiële oliën en een vriendelijke aanraking langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot de voeten. Het doel is het lichaam te helpen zowel het sympathische als parasympatische zenuwstelsel in evenwicht te brengen. AromaTouch™ is een zachte, ritmische aanraking die, door middel van essentiële oliën die diep het weefsel binnen dringen, ondersteuning geeft daar waar nodig is.

Een AromaTouch™ techniek behandeling duurt circa 45 minuten.